Home > Ovdje & Sad > 1. susret Generacije B...
1. susret Generacije BiH za Evropu, 6.2011.


„Generacija BiH za Evropu“ je neformalna mreža koju je pokrenuo Specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, a koja okuplja novu generaciju uspješnih mladih ljudi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine sa ciljem unaprijeđenja društvenog dijaloga o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH.

Prvi dvodnevni susret Generacije BiH za Evropu održan je 03. i 04.06.2011. godine na Jahorini, kada su članovi mreže, uz pomoć iskusnih moderatora započeli otvorenu raspravu o najvažnijim pitanjima za građane BiH, te o svojim vizijama za razvoj i napredak. Poseban fokus postavljen je na četiri oblasti: obrazovanje, ekonomija, vladavina prava/borba protiv korupcije, i javna uprava, a sve u okviru procesa evropskih integracija, odnosno mjera koja BiH mora poduzeti kako bi unaprijedila stanje u datim oblastima. Na otvaranju su se obratili Renzo Davidi ispred Delegacije Evropkse komisije u BiH, Valentin Inzko, EUSR i Davor Vuletić, savjetnik člana Predsjedništva Željka Komšića.

U narednih mjesec dana učesnici će raditi kroz on line diskusiju na pripremi zajedničke vizije sa konkretnim mjerama za razvoj BiH u spomenute četiri oblasti.

Projekt Generacije implementira OIA BiH. Više informacija na www.generacija.mladi.info.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting