Home > Ovdje & Sad > RIM - Regionalni ekspe...
RIM - Regionalni ekspertski forum o mobilnosti mladih, Zagreb (oktobar 2011)


U Zagrebu je od 28. do 30. oktobra održan Regionalni ekspertski forum o mobilnosti mladih, u organizaciji Mreže mladih Hrvatske, Građanske inicijative iz Srbije i Omladinske informativne agencije iz Bosne i Hercegovine. Forum se održao pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića i Fondacije Robert Bosch.

Forum je okupio 40-ak teoretičara i praktičara s područja mobilnosti iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država s ciljem osmišljavanja trajnih institucionalnih mehanizama usmjerenih na regionalnu saradnju i razmjenu između mladih ljudi. Učesnici Regionalnog foruma su za vrijeme trajanja programa izradili i završnu deklaraciju koja će biti upućena predstavnicima političkih odluka država regije.

U sklopu programa svi učesnici bili su na prijemu kod predsjednika Josipovića koji je još jednom izrazio svoju podršku Regionalnoj inicijativi za mobilnost, a u suradnji s Mrežom mladih jugoistočne Europe i Veleposlanstvom Bosne i Hercegovine ugošćena je izložba fotografija "Volonteri u akciji".

Regionalna inicijativa za mobilnost mladih (R.I.M.) ima za cilj povećanje mobilnosti i upoznavanja mladih između Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine radi naše budućnosti odnosno prevazilaženja predrasuda i razvoja boljih odnosa i unaprijeđenja stabilnosti u regiji.

Više informacija na: www.rim.mladi.info.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting