Home > Ovdje & Sad > Odr┼żan trening za vr┼...
Odr┼żan trening za vr┼ínja─Źke edukatore u okviru projekta ÔÇ×Bolje mogu─çnos..


Trening za vršnja─Źke edukatore odr┼żan je u Baru (Crna Gora) od 09. do 13.03.2012. godine u okviru projekta „Bolje mogu─çnosti za zapošljavanje mladih“. Na treningu je u─Źestvovalo 50-tak u─Źenika 3. razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine (Fo─Źa i Gora┼żde) i Crne Gore (Nikši─ç, Plu┼żine, Pljevlja i ┼Żabljak).

Vršnja─Źki edukatori ─çe, zajedno sa trenerima, voditi radionice „O razvoju karijere“ za oko 600 srednjoškolaca s ciljem pripremanja u─Źenika za prelazak iz obrazovnog sistema u sektor rada. Mladi ljudi treba da znaju više o sebi, da vide svoje opcije, da razumiju potrebe na tr┼żištu rada i pripreme se u skladu sa njima. Na taj na─Źin u─Źenici po završetku školovanja mogu praviti bolje izbore vezane za karijeru i biti pripremljeni za više nivoe edukacije ili za rad.

Projekat „Bolje mogu─çnosti za zapošljavanje mladih“ realizuje Omladinska informativna agencija BiH (OIA) i Centar za monitoring (CEMI) uz finansijsku podršku Evropske Unije i IPA fondova za prekograni─Źnu saradnju.

Jedna od posebnih aktivnosti projekta bila je provedba istra┼żivanja kojim je obuhva─çena procjena interesa, potreba, kompetencija, vještina i o─Źekivanja mladih po pitanju posla i tr┼żišta rada. Na temelju dobijenih rezultata istra┼żivanja, odnosno identificiranja nivoa informiranosti i trenutnih vještina, znanja i sposobnosti specifi─Źne ciljne grupe, kreirana je radionica „O razvoju karijere“ kao poseban model intervencije u projektu.

┬ę 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting