Home > Ovdje & Sad > 1. Studentski sajam u ...
1. Studentski sajam u Sarajevu, 03.2013.


Prvi Studentski sajam je održan 20. marta 2013. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Sajam su organizirali MUNJA Inkubator društvenih inovacija i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa studentskim organizacijama i asocijacijama.

Na sajmu je učestvovalo preko 40 studentskih organizacija iz BiH, te je bio idealno mjesto za brucoše da se uključe u rad i djelovanje svojih matičnih fakulteta, srednjoškolce koji žele da se upoznaju sa radom organizacija potencijalnih fakulteta, ali i za sve one koji do sada iz nekog razloga nisu bili informisani i uključeni u rad istih.

U sklopu sajma održane su edukativne radionice “Pokretljivost na tržištu rada” i “Prava i obaveze studenata”, te forum na temu “Studentski standardi”. Radionica “Pokretljivost na tržištu rada” je održana u Munja inkubatoru društvenih inovacija s ciljem da obuči studente kako da se što bolje predstave na tržištu rada, kako napisati kvalitetan CV, te kako se trebaju predstaviti budućim poslodavcima. Radionica “Prava i obaveze studenata” je održana na ekonomskom fakultetu i kao što naziv radionice otkriva učesnici radionice su se bliže upoznali sa svojim pravima ali i obavezama.

Po završetku sajma je održan forum na temu “Studentski standardi”, kojem su pored studenata i predstavnika studentskih organizacija, prisustvovali rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, ministar Damir Marjanović, Emir Kadrić direktor Studentskog centra, Ahmed Nurković Predsjednik SPUS-a uz moderiranje Jana Kulenovića, OIA/Munja.

Prvi Studentski sajam je završio sa studentskom zabavom u klubu Cinemas Sloga uz svirku nekoliko studentskih bendova.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting