Home > Ovdje & Sad > Aktivni mladi: ljetni ...
Aktivni mladi: ljetni kamp, 07.2013.


Već treću godinu uspješno teče realizacija programa „Aktivni mladi!“ u saradnji OIA-e i UNICEF-a. AM ima za cilj razviti liderske i poduzetničke vještine srednjoškolaca  kroz njihov praktičan angažman na vlastitim projektima u zajednici. Na poziv za projekte trećeg ciklusa otvorenog krajem maja pristigla su 82 projekta srednjoškolaca iz cijele BiH. U finalni krug plasirala su se 64 projekta iz 39 gradova.

Pored ocjena žirija, 30% bodova odabrani projekti u finalu su dobili od strane glasova publike, tačnije  više od 20.000 glasova putem Facebook fan page-a Programa. Odabrano je 40 najboljih projekata iz 29 gradova čiji predstavnici su učestvovali na pripremnom ljetnom kampu od 4. do 6.07.2013. na Jahorini uz otvaranje koje je održano u UN-ovoj zgradi u Sarajevu.

Tokom ljeta projektni timovi će razviti akcione planove i budžete koje će predstaviti predstavnicima institucija i biznis sektoru na zajedničkoj prezentaciji 28.08. u Art kinu kriterion u Sarajevu. Od septembra do novembra učenički timovi će svoje projekte realizirati u praksi uz podršku OIA-e i UNICEF-a.

Više informacija o Programu na www.aktivni.mladi.info i na FB stranici Aktivni.mladi.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting