Home > Ovdje & Sad > 1. godišnjica Munja i...
1. godišnjica Munja inkubatora, 10.2013.


Munja Inkubator društvenih inovacija otvorila je OIA sredinom oktobra 2012. godine u ulici Ferhadija 28, u centru Sarajeva. (http://www.sarajevo360.ba/bs/munja)

Munja Inkubator svoje aktivnosti provodi kroz 8 različitih programa: event, kurs, praksa, otvoreni program, info desk, start up, prostor i e-learning.  Za 12 mjeseci rada, Munja je organizovala preko 130 događaja,kurseva i radionica na kojima je učestvovalo više od 2000 mladih. Tromjesečnu praksu obavilo je 30 stažista, a kroz startup program prošlo je 7 organizacija (She:You, Outlines, S.T.E.P., Proacademi, ESN Sarajevo, UG Hanabi, AEGEE Tuzla), kojima je Inkubator osim granta, pružio i mentorsku podršku kroz savjetovanje, informiranje, promociju, umrežavanje, te mogućnost korištenja prostora Inkubatora po povlaštenoj cijeni.

Pored toga Munja je realizirala:
- Studentski sajam - 20.03.2013. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, 35 studentskih organizacija, sajam organizovan u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu (SPUS)
- Poslovni izazov - državno takmičenje u poduzetništvu, 27-28.03.2013. godine u Hotelu Evropa u Sarajevu, 95 srednjoškolaca iz 45 škola i 21 grada, u saradnji sa organizacijom Dostignuća mladih iz Srbije
- Putujmo u Evropu 2013 - 25 najboljih studenata na univerzitetima/sveučilištima u BiH su ljeto 2013. proveli putujući Evropom, uz podršku Robert Bosch Fondacije i Balkan Trust for Democracy
- Kamp omladinskih lidera – 14.11-19.11.2013. na Jahorini, kamp je okupio 120 mladih lidera iz čitave BiH sa ciljem da se dodatno razviju  njihove liderske i zagovaračke vještine, te kreira proces u kojem će oni identifikovati ključne prioritete/teme mladih za izbore 2014. godine.

Neki od članova pronašli su posao, neki uspješno aplicirali na razne programe, putovali, svi upoznali neke nove zanimljive kolege i osobe, većina unaprijedila svoje vještine i kompetencije što će im biti korisno sutra na tržištu rada, ali i u borbi za svoja prava...

Investirajte u sebe, postanite član Munje i iskoristite ponudu Inkubatora.

Hvala svima na dosadašnjoj saradnji!

Više informacija možete pronaći na internet stranici www.munja.ba ili na FB fan page-u https://www.facebook.com/MunjaInkubatorDrustvenihInovacija.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting