Home > Ovdje & Sad > YEP Info paket #Iskori...
YEP Info paket #Iskoristimogućnosti, 2.2014.


Projekat zapošljavanja mladih je uz podršku Omladinske informativne agencije BiH (OIA) početkom februara 2014. godine počeo slati Info paket #Iskoristimogućnosti u sklopu pružanja dodatne podrške Klubovima za traženje posla.

Info paket je newsletter sa tridesetak konkretnih informacija, kojeg priprema Info servis OIA-e i šalje se jednom sedmično Klubovima za traženje posla. Dosad su objavljena 4 broja Info paketa sa ukupno 117 informacija.

Cilj je povećati zapošljivost posebno ugroženoj kategoriji na tržištu rada, a to su mladi koji uglavnom nemaju radnog iskustva, kroz pružanje dodatnih informacija o mogućnistima za rad u civilnom sektoru, volonterskim programima u BiH i inostranstvu, kursevima, sezonskim poslovima i sličnim mogućnostima.

Paralelno sa objavom info paketa održat će se radionice u odabranih šest Klubova za traženje posla (Banja Luka, Srbac, Zvornik, Tuzla, Travnik, Živinice), kojima će u periodu februar – maj 2014. godine. Tokom radionice učesnicima će biti prezentovan aktuelni Info paket i pružena mentorska podrška kako da koriste objavljene informacije, te kako da se prijave na određene konkurse.

Više informacija možete naći na web stranici Projekta zapošljavanja mladih (YEP) www.yep.ba.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting