Home > Ovdje & Sad > Radionice za pripremu ...
Radionice za pripremu OK dana! 3.2014.


Drugi krug radionica za pripremu Omladinskih kreativnih dana (OK dan) u sklopu projekta prekogranične suradnje E761 – Susretanja održani su tokom mjeseca marta u 5 bh. gradova i opština (Foča, Goražde, Bijeljina, Tuzla i Srebrenica).

Radionicama je prisustvovalo po dvadesetak mladih, kreativnih ljudi, koji su tokom mjeseca aprila u svojim gradovima organizovali Omladinske Kreativne dane.
Učesnici radionica su uz mentorstvo voditljea Anje Šoljak i Samira Halilovića napravili koncept OK dana, plan aktivnosti te budžet kako bi bili u mogućnosti da svoje ideje sprovedu u djelo.

E761 – Susretanja je regionalni (Srbija – BiH) program razvoja civilnog društva i neprofitne ekonomije, kreativnog razvoja lokalnih zajednica i unapređenja regionalne kulturne i privredne saradnje. Program realiziraju OIA BiH i Academica iz Beograda uz podršku Evropske unije IPA fonda Prekogranične saradnje BiH-Srbija.

Cilj projekta E761 Susretanja je podsticanje lokalnog kreativnog i ekonomskog razvoja kroz koncept kreativnih industrija u 11 gradova i opština – Bijeljini, Tuzli, Foči, Goraždu i Srebrenici u Bosni i Hercegovini i Užicu, Požegi, Valjevu, Loznici, Šapcu i Prijepolju u Srbiji. Kako potencijal kreativnih industrija i njihov doprinos lokalnom razvoju još nije prepoznat na lokalnom i državnom nivou niti postoje relevantna istraživanja kreativnog sektora u regionu, projekat E761 Susretanja za cilj ima i mapiranje ključnih faktora u pomenutim gradovima i opštinama, njihovo senzibilisanje i uključivanje u aktivnosti projekta, ali i osnaživanje kapaciteta mladih u lokalnim zajednicama i promovisanje prekogranične saradnje kroz razmjenu ideja, znanja i primjera dobre prakse.

Više informacija na www.e761.org.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting