Home > Ovdje & Sad > YEP Obuka za Zavode za...
YEP Obuka za Zavode za zapošljavanje, Banja Vrućica, 4.2014.


Redovni sastanak i obuka za savjetodavce Zavoda za zapošljavanje iz cijele BiH je održan 10. i 11.04.2014. godine u Tesliću. Na sastanku se razmatrala dosadašnja praksa klubova, te problemi sa kojima se susreću voditelji klubova. Poseban akcent se stavlja na saradnju Klubova za traženje posla i lokalnih aktera, NVO inicijativu YEP-a, aktivnostima za povećanje zapošljivosti članova Kluba, te analiza korištenja priručnika i YEP info paketa kroz koji se mladima dostavlja veliki broj informacija sa mogućnostima za mlade.

Drugi dan obuke su savjetodavci iz Klubova razgovarali o efektnim metodama za rad sa mladima i savjetima za motivisanje mladih, komunikacijskim alatima i sadržajima prilagođenim mladima, te predstavili analizu o zadovoljstvu korisnika Klubova prema kojoj je 97% korisnika Klubova koji su anketiriani ocijenilo da im je Klub pomogao u jačanju vještina potrebnih za pronalazak posla, a 27% njih se već zaposlilo.

Sastanak su vodili YEP međunarodni savjetnik Mike Chambers, Venesa Omerhodžić (YEP), Dženan Trbić (YEP), a obuku je vodio Jan Zlatan Kulenović, direktor OIA BiH. Mreža klubova za traženje posla je razvijena u okviru Projekta zapošljavanja mladih i do sada je putem te vrste savjetodavnih aktivnosti zaposlenje pronašlo 600 mladih starosti 18-30 godina.

Više informacija na www.yep.ba.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting