Home > Ovdje & Sad > Ljetni omladinski kamp...
Ljetni omladinski kamp, 7.2014


Ljetni omladinski kamp, u organizaciji OIA-e i UNICEF-a je od 10. do 15. jula ove godine okupio 80 mladih ljudi, uzrasta od 14 do 18 godina, iz Odžaka, Domaljevca, Šamca, Doboja, Maglaja i Modriče.
Tokom petodnevnog boravka na Jahorini, mladi su imali priliku da se upoznaju i umreže, da rade na svojim vještinama, ali i da izraze svoje afinitete i pokažu svoje talente.

Učesnici su dio aktivnosti proveli upravo u prirodi, kroz školu fotografije ili kroz team-building aktivnosti. Svakako, bilo je prostora i za pjevanje, film i diskusiju, ples, teatar te izradu različitih sitnih predmeta koji su postali pravi suveniri i maskote kampa.

Kamp je završen posjetom Muzeju atentata i obilaskom Sarajeva, a skoro mjesec dana nakon Kampa, ovi mladi ljudi su još bliskiji i uvezaniji nego što su bili tokom aktivnosti i već su organizovane prve međugradske posjete i druženja.

Tome vjerovatno najbolje svjedoče izjave samih učesnika. Ovako je kamp doživjela sedamnaestogodišnja I.M. iz Maglaja: „Dragi moji drugari i drugarice hvala vam na ovom predivnom druženju. Nikada mi ni na jednom seminaru , kampu i sl. druženjima nije ovoliko fino bilo kao ovdje. Odlična smo ekipa , nadam se da će biti prilike da ponovimo ovo druženje. Ekipo svaka čast za organizaciju i strpljenje. Naučili ste nas svačemu novome kao i mentori kreativnih radionica. Ostati će mi ovo sve u sjećanju do kraja života. Kada budem pričala unucima i unukama o poplavi ovaj kamp će biti svijetla tačka u mojoj priči. Hvala vam svima na svemu , volim vas punooo (to the moon and back )!“

OIA trenutno priprema još dva kampa za mlade iz gradova pogođenih poplavama u maju, koji će se održati tokom augusta ove godine.

Više informacija na www.oiabih.info.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting