Home > Ovdje & Sad > Ljetni omladinski kamp...
Ljetni omladinski kampovi, Jahorina 8.2014.


Omladinska informativna agencija BiH (OIA) je tokom augusta mjeseca ove godine organizirala još dva Ljetna omladinska kampa za mlade iz poplavljenih područja u okviru UN-ovog projekta “Dijalog za Budućnost”. Kampovi  su održani u hotelu Bistrica, a učestvovali su mladi iz Bijeljine, Brčkog, Domaljevca, Orašja, Šamca, Doboja, Maglaja i Olova.

Cilj je bio kroz šestodnevni boravak na kampu za 100 mladih pružiti prostor za odmor, razonodu, dodatno učenje, razvoj liderskih vještina, timskog rada,  kreativnosti, podići samopouzdanje i osnažiti njihovu ulogu u razvoju svojih lokalnih zajednica.

Pored zanimljivih radionica za jačanje liderskih vještina, za podizanje samopouzdanja, radionica nenasilne komunikacije, emocionalne inteligencije i pedagogije doživljaja, nekoliko učesnika je napravilo i prve plivačke pokrete kroz sportske radionice u bazenu hotela, kao i prve plesne korake ragga jam dance-a i hip-hopa. Pored ovih aktivnosti, za učesnike je bila organizovana karaoke noć, u kojoj su isprobali svoje glasovne mogućnosti, kao i pohod na vrh Jahorine - Ogorijelicu koja se nalazi na 1916 m, te veče filma.

Kao poklon hotelu učesnici su ocrtali mural na zidu hotela u sklopu art radionice.

Projekat Dijalog za budućnost: Promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini, razvijen je na temelju zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) i Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao odgovor na potrebu stvaranja prostora za dijalog i promociju suživota u Bosni i Hercegovini. Projekat zajednički sprovode UNESCO, UNDP i UNICEF.

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting