Home > Ovdje & Sad > Konferencija “Aktivn...
Konferencija “Aktivni mladi u lokalnoj zajednici”, Rijeka (10/2009)


 

U Rijeci se od 4. do 6. listopada 2009. godine održavala se Konferencija “Aktivni mladi u lokalnoj zajednici” u okviru koje je održana Izborna i Radna sjednica Nacionalnog saveza parlamenta mladih Republike Hrvatske.Grad Rijeka partner je Europskom domu Slavonski Brod koji, u okviru projekta Phare 2006. “Omogućavanje aktivnog doprinosa sektora civilnoga društva u pretpristupnom procesu u području sudjelovanja mladih” (Youth program), provodi projekt “Mladi donositelji odluka u lokalnoj zajednici”.U ponedjeljak, 5. listopada 2009. godine, održana je izborna sjednica Nacionalnog saveza parlamenta mladih RH.

U 11.30 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemno, održalo se svečano predstavljanje rezultata. Predstavljanju je nazočio kao gradonačelnik Grada Rijeke te predsjednik Udruge gradova prisustvovati i Vojko Obersnel. Za novog predsjednika NSPMRH izabran je Srđan Kerčević iz Rijeke, a za potpredsjednika – Vanja Ovčar iz Čakovca.

Na skupštini Nacionalnog saveza parlamenta mladih RH sudjelovali su i predstavnici Narodnog parlamenta djeca i mladih Republike Češke u okviru programa Europa za građane.

Nadalje, Udruga mladih Korak ispred osigurala je prostorije za radni dio konferencije kao i predavanja na temu mladih i njihovog aktivnog sudjelovanja u lokalnoj zajednici.

Posebnu radionicu o aktivizmu mladih imala je i OIA, kao partner projekta, a vodio ju je Jan Z. Kulenović.

 

© 2009 OIA    |    legal rights    |    Sajt priredio Team Consulting